Literatura

Jestem jak... (wiersz)

natalisweet

Jestem jak gwiazda co się na niebie lśni,

Co spełnia twoje najskrytsze sny.

Jestem jak droga mleczna,

Po prostu jestem bajeczna.

Jestem jak róży płatek,

Nie dorówna mi nawet bratek.

Jestem jak kryształy nocą,

Co swe światło w pełni stokrocą.

Jestem jak wiosenny ptak,

Jak czerwony w polu mak.

Jestem jak księżyc w pełni,

Mojego światła nic nie dopełni.

Jestem jak błękitny dzień,

Dobre zdanie o mnie miej.

Jestem jak poranna rosa,

No i pachnę jak świeża wrzosa.

PO PROSTU JESTEM UROCZA!


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ata
Ata 24 listopada 2013, 23:18
wyliczanka z rymami częstochowskimi, ratuje Cię wiek, ale czytaj dużo i ćwicz jeśli myślisz o pisaniu na poważnie.
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko 25 listopada 2013, 13:43
Jestem jak gwiazda co się na niebie lśni,- Stylistyka! bez się :) Ale próbuj,
przysłano: 23 listopada 2013 (historia)

Inne teksty autora

Smutek
natalisweet

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca