Dwuznaczność

Wzorowy

Patrzysz na światło, dostrzegasz ciemność.
Dostrzegasz naturalność, patrzysz na próżność.
Rozum granice postawić pozwala,
zaś dusza zawsze wolna będzie.
Koniec jest tylko jeden,
początków jest kilka,
jeden na kuli, drugi w oddali,
gdzie każda droga się zbiega.

Oceń ten tekst
Wzorowy
Wzorowy
Wiersz · 25 listopada 2013
anonim
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    Coś niecoś w zamyśle widać, ale dużo pracy jeszcze przed Tobą. Próbuj :)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Ata
    Trzeba by popracować nad płynnością.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    pozagramatyczny ekshibicjonizm wyeksponowanego bełkotu/ości na potrzebę
    pisania.............................czegoś?

    "gdzie każda droga się zbiega.".........................się znaczy jak w praniu:
    po wysuszeniu to już tylko - dróżka(?)

    · Zgłoś · 10 lat temu