Literatura

skrawki na dopiski (wiersz)

Evit-ka

dowieszki do słowa
a na nich rozmowa
o wszystkim o niczym
co w życiu się liczy:

maleńkie karteczki
kartonu córeczki
z tym czego nie przyzna
rasowy mężczyzna

ni dzielna kobieta
zamknięta w gorsetach
nowych konwenansów
i starych romansów

i razem oboje
gdy zmienne nastroje
historii koleje
płonne jak nadzieje

papieru kawałki
dobre do podpałki
człowieczego losu...
szybko bez patosu


przysłano: 26 listopada 2013 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca