Literatura

136 (wiersz)

taryfiarzgazu

 

 

ja to pisałam kiedyś
wierszem, a ty piszesz prozą, ja nie chcę
cię kochać, ja chcę kochać życie z tobą, a kochając
życie przecież, w którym jesteś obok, kocham
przestrzeń, która cię zawiera, więc kocham
cię jeszcze szerzej,
kochanie, jak ty sobie ze mną dasz radę,
jestem roztrzepany,
no nie wiem, jakoś sobie poradzimy,
ale ja mówię o dzisiaj, gdzie jestem porobiony, co ty,
co?! o nie, dobra, poznaję twoje myśli przy każdej okazji, nie
muszę czytać twoich
pamiętników, pisanych palcem po oknie
entuzjazmu, który, jak maskę gazową, instalujesz mi na
pysku samotności, pomagając
oddychać w trujących
skosach moich zbombardowanych dachów, mentalnych rynien, ciekawe
czy rymami byś coś napisał,
już było kiedyś wyzwanie, żeby siedmiozgłoskowcem,
kiedyś miałam ci ten, blebleble, bezdomne koty chodzą po ulicy, martwe ciała wiszą
na szubienicy, coś tam coś tam, wiatr w ludzkich
włosach
i w zwierzęcej sierści, brak sensu i treści, i co dalej, nie wiem,
nie pamiętam, gdzieś mam zapisane, ale to
w podstawówce, na pysku samotności, a potem samotnych
dachów raz jeszcze napisałeś? nie no, edytuję, na razie
jestem tutaj, gdzie
mruga kursor,
dobra, to ja idę na święconkę,
a ty sobie kursuj tutaj

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ata
Ata 26 listopada 2013, 20:20
dziwne, ale w tym słowotoku widzę przebłyski..
pozdrawiam
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko 26 listopada 2013, 22:33
Zabawa słowem, logika przewrotna trochę a początek naprawdę fajowy. Ciekawe spostrzeżenie że kiedy się kocha to jakby się kochało całą przestrzeń wokoło danej osoby i rzeczywistość otaczająca i nas i ją. Ciut jak dla mnie przegadane w środku, jak to ostatnio masz w zwyczaju ;)
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 26 listopada 2013 (historia)

Inne teksty autora

my?lop?ot
taryfiarzgazu
163
taryfiarzgazu
05:49
taryfiarzgazu
state of status ( I )
taryfiarzgazu
oto (162)
taryfiarzgazu
krzyżyk (161)
taryfiarzgazu
w torbieli (160)
taryfiarzgazu
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca