Literatura

18 (wiersz)

PewnaNieznajoma

Mam lat 18

Mówią, że cały świat przede mną otwarty

Ale gdy idę przez osiedle staro-szare

Coś mi nie pasuje i tylko w wyrazach na murach napisanych

Prawdę widzę, tych, co się stąd  nie wydostali.

 

Mam lat 18

Mówią że jeszcze miłość mnie czeka

Ale gdy niedawno ta pierwsza, powiedziała mi żegnaj

Jakoś dziwnie na sercu robi się nagle

I wierzyć się nie chce, że ktoś gdzieś czeka

 

Mam lat 18

Dziwnie u mnie jakoś ostatnio

Alkohol, co tak nielegalny był jeszcze nie dawno

Staje się coraz gorszy, w swym gorzkim smaku

Który życie podobno ma nakreślić

 

Mam lat 18

Życie mi się zaczyna

a ja żyć nie potrafię


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 29 listopada 2013 (historia)

Inne teksty autora

***gdybyś***
PewnaNieznajoma
z ostatniej chwili
PewnaNieznajoma
z ostatniej chwili
PewnaNieznajoma
z ostatniej chwili
PewnaNieznajoma
18
PewnaNieznajoma
Dopóki śmierć
PewnaNieznajoma

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca