Literatura

Sama (wiersz)

Madam

Ma i nie ma

Są i nie są

Jak ma ? To gdzie Oni są...

Jak ich nie ma

       Bliscy

       Znajomi

       Koledzy

       Koleżanki

       Przyjaciele

       Rodzina

       I On

Niby wśród wszystkich

A jednak sama

       Niezrozumiana

       Niezauważana   

       Niedoceniana

       Nieakceptowana

       Niepocieszana

       Nielubiana

       Niekochana

Wciąż sama

Każdej nocy zasypiam z myślami od rana

       Czy to źle że za dużo się wie?

       Czy to źle że wrażliwym się jest?

       Czy to źle że się zbyt mocno kocha?

       Dlaczego tak jest jak jest?

Nadal będę sama

Zamknięta w czterech ścianach...

       Niezrozumiana

       Niezauważana

       Niedoceniana

       Nieakceptowana

       Niepocieszana

       Nielubiana

       Niekochana

Nie chcę być sama

Tylko być...

       Zrozumiana

       Zauważana

       Doceniana

       Akceptowana

       Pocieszana

       Lubiana

       Kochana

Spraw bym nie była już sama.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 1 grudnia 2013, 08:03
infantylna wyliczanka
przysłano: 30 listopada 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca