Cały tytuł: Andrzej Cnotliwy publikuje wiersz bez tytułu bo tytuły straciły na znaczeniu a może po prostu nie potrafi stworzyć krótkiego tytułu który pozwoliłby zamknąć chaos myśli w całość
a gdyby tak popełnić
samobójstwo
ta myśl dręczy Andrzeja Cnotliwego nieregularnie
zachowuje się niczym okres który
nawet odwołany na te kilka miesięcy
ciąży
wraca i ciąży swą bolesną i niewygodną
obecnością
a gdyby tak popełnić
błąd
a właściwie nie jeden całą
serię błędów prowadzących w końcu do
spełnienia być tym gorszym który
wygrywa jak kiepski aktor w serialu nieudolny piosenkarz
słaby wiersz
cytowany przez całą masę wyznawców
zaspokajania gustów miernych
a gdyby tak popełnić
dzieło
…
pewnie nic by się nie działo
stało się już w końcu
wszystko
i te rozważania o samobójstwie zdają się tylko doprowadzać
nie do orgazmu ale obrazu sprzątania którego już Andrzej
nie mógłby wykonać
płynnie
dobrze
oddechowo
Po prostu udało Ci się "zamknąć chaos myśli w całość"