Literatura

TO DO WAS (wiersz)

kruczek

czy nie widzicie ze niszczycie jedyna nadzieje tego swiata...?
Horda antypolitycznych dzwoneczków
przytwierdzona śmiechem dziecka
dynda...
podzwania
na piersiach bomb atomowych
czy aby zrzucone
napewno wybuchają wyrzutem
sumienia na "stołki"?

Pragniecie dzierżyć serce
podkopane gruzami?

Kamień-Brzytwa
przeciągnięty waszymi wojnami
po wątłych ciałkach
opływa zwątpionym płaczem
ojców i matek

Spróbujcie wbrew swym zasadom
uzbroić serce wesołymi taktami

Słońce-Okrąg
odrysowany waszymi rękami
na frywolnej karcie pokoju
promieniuje zasięgiem łez
zwróconych do Boga

słaby+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 15 sierpnia 2001

Inne teksty autora

SERCE
kruczek

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca