co to znaczy?
Evit-ka
(pytanie do cienia)
on obok sylwetki
wyszedł z zarysu
przymiarka do dezercji
to możliwe - prawdopodobne
stara się rozpłynąć w nicości
sytuacja wygląda na bunt
rebelię na pokładzie integralności
kiedyś pożądanej
sam teoretyczny zbieg przypomina latawiec
oswobodzony z uwięzi
pod upragnionym przymusem
na dłuższy lub krótszy dystans - przestrzeni i czasu
próba stłumienia samowoli
- przez założenie ściągających w dół ciężarków -
spełza na niczym
grawitacja pokonana chęcią ucieczki -
w tym cieniu masz zamiar ochłonąć
skutek tymczasem niewiadomy