wielkie umysły...?

Halina Bilenki

poprzewracało się w umysłach wielkich

nagromadziło w nich domysłów wszelkich

bez korektury założeń fałszywych

bez wyznawania myśli niegodziwych

w mocnej tradycji nieomylności

bez kompromisu dla przyzwoitości

"nihilis novum "stał nowym parolem

a ja to chrzanię oznajmiam pospołem

i wypatruję umysłu mniejszego

bardziej prostszego i...

mądrzejszego

Oceń ten tekst
Halina Bilenki
Halina Bilenki
Wiersz · 6 grudnia 2013
anonim