Bije zapomniane żródło
Młode świetliki
Gwiezdne korowody
Śpiewają
Płaczesz nie mówiąc, dlaczego
Łzy Twoje giną
Chmury niebo głaszczą
Cierpliwie
W tej piosence chodzi o serce,
Które raz wolniej, a raz szybciej bije,
Którego rytmu od dziś jesteś Panią
Wędrujmy za Nią,
Umierajmy za Nią!
Płynie przezroczysty potok
Z gór niesie prawdę
Ku kamiennym wioskom
Radośnie
Proszę, zostań moją dłonią
Błądzimy wspólnie
Drzewa chmury czeszą
Spokojnie
W tej piosence chodzi o ręce,
Które w podzięce składamy na piersiach,
Które w potrzebie sobie podajemy
I razem idziemy
I naprzód idziemy
Szukam coraz bliżej matki
Brodząc w murawie
Zapuszczam korzenie
Ostatnie
Kontrakt z Bogiem już zawarty
Grom spadnie wkrótce
Ziemia mnie częstuje
Dziękuję
W tej piosence chodzi o więcej,
Niż dziecięce dorosłych zabawy,
Niż kiełbaski, dla których spalicie
I niebo, i chmurę,
I drzewo, i życie...
Płaczę nie mówiąc, dlaczego
Łzy moje giną
Chmury niebo głaszczą
Cierpliwie
Nana na nana nanana...