Ognisko (Piosenka, w której o coś chodzi)

Ish L.

Bije zapomniane żródło
Młode świetliki
Gwiezdne korowody
Śpiewają

Płaczesz nie mówiąc, dlaczego
Łzy Twoje giną
Chmury niebo głaszczą
Cierpliwie

W tej piosence chodzi o serce,
Które raz wolniej, a raz szybciej bije,
Którego rytmu od dziś jesteś Panią
Wędrujmy za Nią,
Umierajmy za Nią!

Płynie przezroczysty potok
Z gór niesie prawdę
Ku kamiennym wioskom
Radośnie

Proszę, zostań moją dłonią
Błądzimy wspólnie
Drzewa chmury czeszą
Spokojnie

W tej piosence chodzi o ręce,
Które w podzięce składamy na piersiach,
Które w potrzebie sobie podajemy
I razem idziemy
I naprzód idziemy

Szukam coraz bliżej matki
Brodząc w murawie
Zapuszczam korzenie
Ostatnie

Kontrakt z Bogiem już zawarty
Grom spadnie wkrótce
Ziemia mnie częstuje
Dziękuję

W tej piosence chodzi o więcej,
Niż dziecięce dorosłych zabawy,
Niż kiełbaski, dla których spalicie
I niebo, i chmurę,
I drzewo, i życie...

Płaczę nie mówiąc, dlaczego
Łzy moje giną
Chmury niebo głaszczą
Cierpliwie

Nana na nana nanana...
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Ish L.
Ish L.
Wiersz · 20 sierpnia 2001
anonim