niecierpliwość (?)

Halina Bilenki

weź mnie pod magiel

 

proszę

 

nie szczędź

słów prawdy mojej

 

zatrzaśnij drzwi jeśli trzeba

i okna pozamykaj

 

 

przeforsuj wszystkie szuflady

by nic z nich dla parady

na wierzchu blasku szukało

z tendencją

że braw jest mało

 

 

zaniechaj obaw roszczenia

że krzyk twój w połowie zduszę

 

czas przestał na de mną

litować

 

ogrzać się życiem muszę

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Halina Bilenki
Halina Bilenki
Wiersz · 11 grudnia 2013
anonim
  • Ata
    "weź", "nie szczędź", "zatrzaśnij", "przeforsuj", "zaniechaj" - to się człowiek napracuje ;) "nie szczędź mi
    słów prawdy mojej" - troszkę zgrzyta mi tutaj "mi" i "mojej" tak blisko siebie.

    · Zgłoś · 10 lat temu