po chwilach euforii

Jarosław Baprawski

ogarnia mnie coraz większy smutek
jesteś
z innego kosmosu

mam tyle przebytych dróg
zdeptanych nie tymi uczuciami
brakuje mi wiary dziewczyno
i brakuje słowa kochanie

ust
dłoni

nadmorskiej garstki kamyków
przepowiedni z run

tak
brakuje mi

Oceń ten tekst
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 11 grudnia 2013
anonim
  • Ata
    cóż tęsknota rzecz ludzka.. czasem i wrażliwość trzeba odkryć.
    co do poprawek przychylam się do tych proponowanych przez Mithrila..
    mnie zatrzymała nadmorska garstka kamyków i przepowiednie z run. pozdrawiam :)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Jarosław Baprawski
    ..Dzięki Mithril :)..brakowało mu właśnie takiej szlifierki _ dziękuję ! :)


    calvados..tego typu wiersze to nie moja "branża" :)..ale próbuję..bo czasem "brakuje mi" :) - pozdrówka Panowie

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • calvados
    Tak, brakuje wrażliwców na tym świecie, ale czy współczesne kobiety, np. z wkrętarką w dłoni potrzebują takiego typu, hm... Aż tak bardzo nie odkrywaj wrażliwości, a tu Cię i tak literacko zagryzą, taka luźna refleksja...

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    "ogarnia mnie coraz większy smutek
    jesteś
    z innego kosmosu

    ma[m] tyle przebytych dróg
    zdeptanych nie tymi uczuciami
    brakuje mi wiary dziewczyno
    i brakuje (...) słowa kochanie

    (...) ust
    (...) dłoni

    nadmorskiej garstki kamyków
    przepowiedni z run

    tak
    (...)
    brakuje mi"

    · Zgłoś · 10 lat temu