Literatura

Przemiana (wiersz)

gaj

na maleńkiej dłoni

mustang
rozłożył skrzydła
wzbił w powietrze
stał pegazem

 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 12 grudnia 2013, 18:52
"wzbił w powietrze".........................co?
gaj
gaj 12 grudnia 2013, 19:11
Twoje komentarze dają dużo do myślenia :)
calvados
calvados 12 grudnia 2013, 20:10
dla mnie bdb.
gaj
gaj 12 grudnia 2013, 22:08
:-)
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
świetne! Co za gra słów! I nie wiem czemu Mithril czepiasz się do sformułowania onegoż? Prawidłowe, jak najbardziej w konwencji wiersza nawet- pożądane. zamek zwrotny "się" spokojnie pominąć można I nawet wg mnie trzeba :)
Mithril
Mithril 13 grudnia 2013, 06:43
"szanta wczoraj, 23:25
świetne! Co za gra słów! I nie wiem czemu Mithril czepiasz się do sformułowania onegoż? Prawidłowe, jak najbardziej w konwencji wiersza nawet- pożądane. zamek zwrotny "się" spokojnie pominąć można I nawet wg mnie trzeba :)"

nie mam nic przeciw jednostkom lub/i grupom zamiłowanym w "czkawkach", w których dopatrują się obrazków wymuszonych wzorem samospełniającej się przepowiedni - krzyżyk im na drogę

nie rozumiem natomiast maniery wytykania "estetyzmu" w licentia poetica, jako uwarunkowania, któremu muszę ulegać, bo "jakżesztotak?" i "czytytegoniewidzisz?"

irytujące jest narzucanie mi (na co ja nigdy nie wpadłem) cudzego spojrzenia/odbioru (kontrkomentarzem), w imię przekonania, że coś musi mi się spodobać..?
calvados
calvados 13 grudnia 2013, 09:25
Ten samolot w pulchnych rączkach dziecka to mnie wzruszył, i mam szeroki uśmiech, warto było zestawić wiersz z tym obrazkiem (kalkomania równo położona):) Cloudia: Nie znasz innych słów poza ''kiczowaty''? Sięgnij do Słownika wyrazów bliskoznacznych, jeśli kiedykolwiek miałaś go w ręku ? Taka ignorancja w ''trampkach'' chadza.
cloudia
cloudia 13 grudnia 2013, 14:56
Bez tego kiczowatego zdjęcia, ten kiczowaty wytwór wierszopodobny się nie obroni.
gaj
gaj 13 grudnia 2013, 16:39
Dziękuję za komentarze. :)
Chociaż...
Zaczynam się czuć po wypowiedziach Mithrila i cloudi jak profan który kala swoją twórczością kryształowy ołtarz Poezji. ;)
Czytając to co publikują inni na Wywrocie zaczynałem powoli dostawać depresji.
Za dużo ciemnych stron życia...
A grudzień taki ponury.
Przyda mu się trochę kolorów. :)
cloudia
cloudia 13 grudnia 2013, 17:06
Nie czuj się winny, dzięki Tobie czujemy, że żyjemy. Zatem Wielkie Dziękuję i Wesołych Świąt. ;-)
gaj
gaj 13 grudnia 2013, 17:16
Ojejkujej... ;)
przysłano: 12 grudnia 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca