HOSTIA

Jakint

Jezus w wafelku

na ciemnej masie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Lejce

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 3 głosy
Jakint
Jakint
Wiersz · 12 grudnia 2013
anonim
  • gaj
    cienka jest granica między wiarą a fanatyzmem
    między hipokryzją a wiarą

    zabawne jak wiele bożków człowiek może sobie wymyślić.
    przerażające jak wiele może w ich imieniu uczynić

    dlaczego każdy kto w coś wierzy stara się przekonać innych
    że tylko on ma rację

    dlaczego wiara wiarę znieważa

    co można zrobić?
    - przestać wierzyć w cokolwiek

    może to jest sposób
    by nie zostać hipokrytą lub fanatykiem
    w oczach wierzących inaczej

    problem polega na tym
    że wiara w niewiarę też może być fanatyczna
    nie wierząc można zgrzeszyć hipokryzją
    wiary potajemnej nieuświadomionej

    można wybrać też tolerancję

    Zmusiłeś mnie Jakint do zastanowienia się nad tym co jest istotą wiary.
    Chyba każdy jest po trosze i fanatykiem i hipokrytą.
    Bo raczej nie da się w nic nie wierzyć.


    Zabawne - wychodzi na to że jasnej masy ze świecą szukać

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Dominika Ciechanowicz
    a to pyszne przecie :)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Jakint
    Calvados - humor to największa z moich cnót.

    Mithril - przaśny jak najbardziej ale na sposób "marczendajzerowy".

    cloudia - Twoja opcja podchodzi pod plaskacza, a ja tutaj pokojowo jakoby.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    blisko było, bardziej:
    "Jezus ekologiczny;
    za opłatek należy dopłacić
    pół euro,
    datki odbierane będą
    tuż po Komunii świętej"

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    "przaśny jezus
    na ciemnej masie"

    ............................na ten przykład

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • calvados
    Trochę przydługie... ale dałam radę dotrzeć do końca sensów wielu,mam nadzieję ,że masz poczucie humoru.:)

    · Zgłoś · 10 lat temu