Literatura

HOSTIA (wiersz)

Jakint

Jezus w wafelku

na ciemnej masie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Lejce


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
calvados
calvados 13 grudnia 2013, 06:21
Trochę przydługie... ale dałam radę dotrzeć do końca sensów wielu,mam nadzieję ,że masz poczucie humoru.:)
Mithril
Mithril 13 grudnia 2013, 09:02
"przaśny jezus
na ciemnej masie"

............................na ten przykład
cloudia
cloudia 13 grudnia 2013, 15:48
blisko było, bardziej:
"Jezus ekologiczny;
za opłatek należy dopłacić
pół euro,
datki odbierane będą
tuż po Komunii świętej"
Jakint
Jakint 13 grudnia 2013, 16:05
Calvados - humor to największa z moich cnót.

Mithril - przaśny jak najbardziej ale na sposób "marczendajzerowy".

cloudia - Twoja opcja podchodzi pod plaskacza, a ja tutaj pokojowo jakoby.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 13 grudnia 2013, 18:44
a to pyszne przecie :)
gaj
gaj 14 grudnia 2013, 23:47
cienka jest granica między wiarą a fanatyzmem
między hipokryzją a wiarą

zabawne jak wiele bożków człowiek może sobie wymyślić.
przerażające jak wiele może w ich imieniu uczynić

dlaczego każdy kto w coś wierzy stara się przekonać innych
że tylko on ma rację

dlaczego wiara wiarę znieważa

co można zrobić?
- przestać wierzyć w cokolwiek

może to jest sposób
by nie zostać hipokrytą lub fanatykiem
w oczach wierzących inaczej

problem polega na tym
że wiara w niewiarę też może być fanatyczna
nie wierząc można zgrzeszyć hipokryzją
wiary potajemnej nieuświadomionej

można wybrać też tolerancję

Zmusiłeś mnie Jakint do zastanowienia się nad tym co jest istotą wiary.
Chyba każdy jest po trosze i fanatykiem i hipokrytą.
Bo raczej nie da się w nic nie wierzyć.


Zabawne - wychodzi na to że jasnej masy ze świecą szukać
przysłano: 12 grudnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

HINDENBURG
Jakint
ROJBER
Jakint
BIAŁY
Jakint
SKŁADAM SIĘ
Jakint
OBRAZY
Jakint
EKFRAZA
Jakint
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca