Literatura

BÓG POD PRYSZNICEM (wiersz)

crow

Nie jest mu dane zakręcić kurka
wysiłek kosztujący Go zbyt wiele
a nawet
mnóstwo zatraconych słów
legalizujących jego barki
szoruje gąbką
zakrzepłą i płynącą purpurę
z rany naburmuszonej ludzkości
kąpiącej się średnio kwadrans
przekroczył raz próg łazienki
przyjąć do Królestwa
swego Syna
On to podarował Mu kielich krwi swojej
*Qui pro vobis et pro multis
Effundetur in remissionem
Peccatorum...

*która za was i za wielu
będzie wylana na odpuszczenie
grzechów...

słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 sierpnia 2001

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca