ja mogę tobie
tylko na wolność
drogę otworzyć
innego wyjścia nie masz
tkwiłeś w pozycji siedzącej
wszystko obserwując
lecz przejmując mało
zmianami w systemie
dynamiki własnej
nawet nie dostrzegłeś
przestrzeni zbyt ciasnej
która twą biernością
horyzont skurczyła...
dziś w nocy wyrażnie
o wolności śniłam