sen o wolności...

Halina Bilenki

ja mogę tobie

tylko na wolność

drogę otworzyć

 

innego wyjścia nie masz

 

tkwiłeś w pozycji siedzącej

wszystko obserwując

 

lecz przejmując mało

zmianami w systemie

dynamiki własnej

 

nawet nie dostrzegłeś

przestrzeni zbyt ciasnej

która twą biernością

horyzont skurczyła...

 

 

dziś w nocy wyrażnie

o wolności śniłam

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Halina Bilenki
Halina Bilenki
Wiersz · 14 grudnia 2013
anonim