kopie-ty

Grzesiek z nick-ąd

za nic nigdy nie zrozumiem

logistyki waszych myśli

to jak rząd bielutkich trumien

który kiedyś mi się przyśnił

 

jak ten deszcz co pada w górę

i palenie w święta zniczy

jak poeta co jest gburem

i jak wszystko co jest niczym

 

ile trzeba było czasu

żeby wiedzieć że się nie wie

że to nic spoza nawiasu

jest aż tylko ludzkim gniewem

 

ile trzeba jeszcze czasu

by to nic pokochać szczerze

i wyjść wreszccie sprzed nawiasu

i wykrzyczeć że nic nie wiem

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 15 grudnia 2013
anonim