stara poetka

Evit-ka

co to wie, wiem, wiesz, wiemy, wiecie
i oni też wiedzą że kulturalnie jest
powiedzieć o niej starsza
tyle że nie bardzo wiadomo po co

bo w starej - ani nawet w starym -
nie ma przecież nic obelżywego
co więcej - z małymi wyjątkami -
jest na ogół przeciwnie:

bo stare poetki/ poeci
(krawcowe i krawcy fryzjerki i fryzjerzy)
posiadają skarb - mądre oczy
oraz myśli i ręce starych ludzi

zazdrościć? (nie) zazdrościć?...
nim dorosnę do niej za chwilę
tylko w starości? -
już mi żal

przedwcześnie?

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 18 grudnia 2013
anonim