jestem typowym wzrokowcem - pół kaleką
nie czuję zapachów
nie słyszę dzwięków
nie reaguję na bodźce
widzę wiele i rozumiem
wiele rzeczy
na przykład, że pomidor
musiałby być afrodyzjakiem
a kiełbasa fetyszystką
mogłaby całować się z cytryną
nieśmiałym prawiczkiem
zresztą nieważne
wiem jeszcze że wspaniale boli cię
jak kochasz
widzę to w twoich oczach
nie wspominając już o samej gestykulacji
ach, widzę jak gałki ocznej siatka
rozcina moje zmysły ...