Święta 2110

gaj

To tylko odrobina światła
na chwilę pokona szarość
spojrzę w niebo może ją zobaczę
gwiazdę która zmieniła świat

 

Wiem co mówią
ona gaśnie umiera
nie ma już nadziei
radość odeszła

 

mamy kapitalizm materializm
pragmatyzm komercjalizm 

 

Przynajmniej zapalę świeczkę w oknie
to tylko odrobina światła 
nikt nie zauważy
 

 

 

 

 

 

gaj
gaj
Wiersz · 22 grudnia 2013
anonim
  • Mithril
    ...świetne, zajebiste - samo życie!

    · Zgłoś · 10 lat
  • gaj
    Zdrowych, pogodnych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia.
    Tobie też. Chociaż wiem że już w to nie wierzysz.
    Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
    gaj

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    Dużo ciepełka w gronie rodzinnym i tłustego karpia...

    · Zgłoś · 10 lat
  • gaj
    Nie przepadam za karpiem. Lepsze są pierogi z grzybami. :)

    · Zgłoś · 10 lat