Gra domysłów

Paweł Lewandowski

walka o byt w całości

w pięści zaciśnięte poszukiwania

natarczywe i z czasem bezlitosne

układają strach pozostania

czyste myśli – spokój samotności

 

pokój w którym zawsze się układasz

obarczony wiecznym priorytetem

wymówkami

 

domyślisz się miejsc które ukrywa miłość

umowa zawarta z samym sobą

liczenie na bezterminowość

odsetki liczone najczęściej z głową

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 27 grudnia 2013
anonim