zwalczanie roboczej monotonii

Evit-ka

(w kujawsko-pomorskim województwie)

kowal Kowalik z Kowala
namiętność kobiecą rozpala -
o ile swój fartuch rozluźni
zazwyczaj czyni to w kuźni -
gdzie robót poszerza się skala
ZWALCZANIE ROBOCZEJ MONOTONII
(w kujawsko-pomorskim województwie)

kowal Kowalik z Kowala
namiętność kobiecą rozpala -
o ile swój fartuch rozluźni
zazwyczaj czyni to w kuźni -
gdzie robót poszerza się skala
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 3 głosy
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 27 grudnia 2013
anonim