list z butelki

Grzesiek z nick-ąd

nie myśl myślenie przecież boli

bardziej niż zwykła niecodzienność

bardziej niż ci co dla swawoli

pozwolą wszystkim kwiatom zwiędnąć

 

więc pozawijaj myśli w kłębek

i wyślij tej co była w tobie

być może z żalu serce pęknie

albo z nich szalik sobie zrobi

 

nie ma znaczenia tak czy owak

kiedy nadzieje wokół świeże

spróbuj je tylko zmienić w słowa

te którym umiesz jeszcze wierzyć

 

a kiedy przyjdzie czas wspominań

nie myśl kto winny a kto wcale

życie zbyt często się przegina

i zmienia w proste i tak dalej

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry+ 11 głosów
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 28 grudnia 2013
anonim
  • Wiktor Smol
    Pozwoliłem sobie zamieścić na Facebooku. Dobre trzeba promować, prawda.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • ...
    ostatnia bardzo piękna...

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Najlepsza druga. Lubię taką szczerą naiwność podlaną kropelką ironii. Reszta też ujdzie ;-)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Ata
    Milo przeczytac, milo :)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • gaj
    Masz rację Grześku.
    Przeczytać to za mało
    Nawet zrozumieć - nie wystarczy...
    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    druga poniżej

    - reszta, do, jakiej przywykłem

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    dziękować.. się rozpędziłem z tą świeżością:)))))

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • calvados
    świerze- świeże, myslenie- myślenie, pozdrawiam

    · Zgłoś · 10 lat temu