nitka zaczepiła o wskazujący palec
pogroził animator animatus
nie zna dnia godzinę wyznaczą
kości rzucone na ścieżce zakwitły
paprocie
rzadkie i cenne zszedł
w ciernie tak lepiej przebity
ptak śpiewa w tonacji molowej
tym samym ostrzem przybił
dłoń do winylu zatrzymał
czas płyta nie zagra
http://youtu.be/HPrM-feiHoE
2 - pogroził animator animatus
3 - nie zna dnia godzinę wyznaczą
4 - kości rzucone na ścieżce zakwitły
5 - paprocie
6 - rzadkie i cenne zszedł
7 - w ciernie tak lepiej przebity
8 - ptak śpiewa w tonacji molowej
9 - tym samym ostrzem przybił
10 - dłoń do winylu zatrzymał
11 - czas płyta nie zagra
to jest spis inwentarza, a nie......................."wiersz"
Wszystkim :)