Kochane noce ,które dajecie ukojenie
Zwalniacie od tęsknot,trosk i cierpienia
Podajcie mnie w objęcia Orfeusza
I niech on dla mnie ześle cudowne sny
Niech śni mi się żona i rodzina
Uniesieni szczęściem,radością,żyjąca bez trosk
A Ciebie Boże Proszę,żebyś na jawę zamienił sny
"wiersz" - gdzie?