modlitwa

jerzy oleksiuk

Kochane noce ,które dajecie ukojenie

Zwalniacie od tęsknot,trosk i cierpienia

Podajcie mnie w objęcia Orfeusza

I niech on dla mnie ześle cudowne sny

Niech śni mi się żona i rodzina

Uniesieni szczęściem,radością,żyjąca bez trosk

A Ciebie Boże Proszę,żebyś na jawę zamienił sny

Oceń ten tekst
jerzy oleksiuk
jerzy oleksiuk
Wiersz · 30 grudnia 2013
anonim