Biało-czerwona

planna

Mdłą, wątłą jesteś

z cnoty obnażoną

czekasz powiewu,

lękasz huraganu.

 

Twarde, stabilne

unosić pozwala,

wie co znaczy

cieniuteńki woal.

 

Opuściwszy ryzy

wolna, oszalała,

nie bacząc słabości,

za pan brat z wiaterkiem

hulała,fruwała.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 3 głosy
planna
planna
Wiersz · 31 grudnia 2013
anonim
  • planna
    Ten wiersz publikuję ponownie ale z należytym tytułem.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Tessa5544
    hahahahahahaha rany no nie.....................

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • planna
    I co z tego wyszło?-śmiechu warte.Myślałam o naszej fladze niestabilnej ,mocno trzymanej przez drzewce.Do wesołej wdówki też pasuje.Do panny swa-wolnej też. Dzięki .Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • ...
    delikatniutki :)

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • calvados
    ja tylko tak... ale miło, że Ci się pomysł spodobał, pozdrawiam

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • planna
    Do calvados------Rozśmieszyłeś mnie tym tytułem do łez.Właśnie taki mu nadam.

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • calvados
    Wesoła wdówka- pierwsze skojarzenie

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • planna
    Dziękuję za radę.Tytuł wyśmienity.Jedno tylko-nie o pannie myślałam. Ten woal to chorągiewka,

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    panna swa-wolna

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • planna
    Nie wiem jak zatytułowć.Może pomożecie

    · Zgłoś · 10 lat temu