Zaułki naszego miasta
Ciemne twarze starych punków
Do Stolicy wciąż za blisko
Dobre noże czy żylety ?
Huk armatni ciężkich butów
Skóra nasza i ta obca
Wciąż przyrasta nam do twarzy
Kopnij mocno
Opluj silnie
I zachowaj twarz dla świata
Warszawa, 25 lutego