Sielanka

Druid777sg


Między niebem a ziemią fruwają anioły
A trzepot ich skrzydeł budzi o świcie słowiki

A zapach jaśminu jest kochanków obłokiem niewidzialnym
Jak miłość co wije się i rozpala w pocałunkach płatkach

Zielona zroszona trawa kobierzec z kwieciem wielobarwnym
Jest ich posłaniem wygodnym dla słów szeptanych w purpurze

A pod tym ziemia czarna i groźna spoczynek ich dłoni splecionych
W wiekuistej jedności kajdanach miłych chcianych świętych

I nic więcej dla nich nie jest przeznaczone w głębinach czeluściach
Ani diabły ani kotły gorące pełne smoły ani ognie straszliwe

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 3 głosy
Druid777sg
Druid777sg
Wiersz · 9 stycznia 2014
anonim
  • Mithril
    "tyle książek słowników opasłe encyklopedie ale nie ma kto poradzić"

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Tessa5544
    no nie chcę Ciebie obrazić ale chyba poleciałeś

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Druid777sg
    "Omnes jus habent satis altae vitae ut suam valetudinem et suae familiae et suam voluptatem confirmet , praesertim quod pertinet ad cibum , vestem , domum , medicinales curas et beneficia socialia quae necesseria sunt . Omnes jus habent securitati in penuria laboris aut in morbo aut in infirmitate aut in viduitate aut in senectute aut in aliis casibus in quibus copia vivendi esse non potest , temporibus voluntatem non sequentibus" :) .

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    gallus in suo sterquilinio plurimum potest

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Druid777sg
    vituperatio stultorum laus est

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Druid777sg
    ............;)................

    · Zgłoś · 10 lat temu
  • Mithril
    ...szkoda słów

    · Zgłoś · 10 lat temu