Manuskrypt z Puri

abc

 

 

 

Gdzieś jest prawdziwy ogląd rzeczy wspólny wzór mapa
przedstawiająca świat przed zlodowaceniem
Czasami widzicie we śnie niewyraźnie jakby w niedbale
polerowanym zwierciadle

fragmenty są w posiadaniu chrześcijańskich duchownych
ulemów strażników tradycji biegłych w piśmie rabinów
czcigodnych braminów Dalitów pracowników kostnicy
sprzątaczy ulic za którymi się ujmują buddyjscy mnisi
By zacząć nowe życie trzeba upozorować własne zejście
nie zginąć na krzyżu udać się w podróż do Indii
umrzeć ze starości spisać spowiedź na liściach palmowych
własne corpus delicti o tym że nie ma wniebowstąpienia
bo nikt żywym nie zostaje wzięty na rydwan zaprzężony
w ogniste konie

 

 

 

Oceń ten tekst
abc
abc
Wiersz · 10 stycznia 2014
anonim