nieużyteczność myśli
w mentalnej przestrzeni
w nadwadze
zdumiewa
ile bezmyślnej produkcji
mentalnych odpadów
ile Syzyfów w jękach
trud pracy niweczy
a na mój parapet
ptaszek przysiadł lekko
zaćwierkał
moje zaskoczenie
cisza utuliła...