z zaskoczenia

Halina Bilenki

nieużyteczność myśli

w mentalnej przestrzeni

 

w nadwadze

 

zdumiewa

 

 

ile bezmyślnej produkcji

mentalnych odpadów

 

ile Syzyfów w jękach

trud pracy niweczy

 

 

a na mój parapet

ptaszek przysiadł lekko

 

zaćwierkał

 

 

moje zaskoczenie

cisza utuliła...

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Halina Bilenki
Halina Bilenki
Wiersz · 12 stycznia 2014
anonim