zakocham się tylko pod warunkiem
i na wypadek gdyby
zakocham się jednak na śmierć
a nie na kwadrans przy herbacie
na próbę
na wszelki wypadek
czy na litość boską
a jeśli się nie zakocham?
na litość boską!
czy samotny kwadrans przy herbacie
nie będzie wypadkiem najwyższej próby