Odcinanie od korzeni
rozpostartych czasem,
splątanych niczym perz,
ukorzenionych pokrzywą,
zbitych trawą darni-
niemożliwe.
Uszanowanie odrostów
niepokornej natury,
u-po-korzenie zła,
na siebie ...spojrzenie.
Ukłon-możliwy
nadejdzie lepsze.
Żyjemy raz !
ukorzenionych pokrzywą,
zbitych trawą darni-
Domyślam się, że chodzi jeszcze o dodatkowe skojarzenia związane z pokrzywą i darnią ale.. ja bym to opuściła. Co za dużo to niezdrowo.