intra-vertere

Rudolf Teodor Czajor



w środku jest cisza
w ciszy dziura
nic poza granicami człowieka
jedynie horoskop
i mało ważne czy lew czy panna

poza

horoskop płacze
powtarza znane wersy poezji życia
czasami wysili się na gest pobłażliwości
w końcu ten kawaler jest twój
i mało ważne czy czarne ma włosy czy blond

moment

burzy wszystko
cisza dziura rozrasta się do śmierci

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Rudolf Teodor Czajor
Rudolf Teodor Czajor
Wiersz · 17 stycznia 2014
anonim