Literatura

intra-vertere (wiersz)

Rudolf Teodor Czajor



w środku jest cisza
w ciszy dziura
nic poza granicami człowieka
jedynie horoskop
i mało ważne czy lew czy panna

poza

horoskop płacze
powtarza znane wersy poezji życia
czasami wysili się na gest pobłażliwości
w końcu ten kawaler jest twój
i mało ważne czy czarne ma włosy czy blond

moment

burzy wszystko
cisza dziura rozrasta się do śmierci


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 17 stycznia 2014, 12:03
Jung by się uśmiał.........................po pachy
Rudolf Teodor Czajor
Rudolf Teodor Czajor 17 stycznia 2014, 18:35
Prawda?
przysłano: 17 stycznia 2014 (historia)

Inne teksty autora

W iluzji jest znikanie
Rudolf Teodor Czajor
Pozostaw tylko...
Rudolf Teodor Czajor
Czy pani
Rudolf Teodor Czajor
W tobie diamenty nieba
Rudolf Teodor Czajor
Deszcz
Rudolf Teodor Czajor
Co milczy
Rudolf Teodor Czajor
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca