Zagubienie

gaj

między stanem zagubienia a zmkniętymi
oczyma z utrwalonym drogowskazem
wypalonym na siatkówce  wrażliwcy 
ślepi i głusi szukają końca okręgu

 

chciałbym by je otworzyli niechże już 
przestaną się potykać dostrzegą czerwone
flagi na sznurze i spotkają siebie

 

na utartych szlakach przestaną zwracać 
uwagę na znaki drogowe 

gaj
gaj
Wiersz · 17 stycznia 2014
anonim
  • calvados
    Tak ze znakami drogowymi to poważnie brzmi i z mandatami się kojarzy, a wybacz dziś głupotę skojarzeń :)

    · Zgłoś · 10 lat