A ,sio !!!

planna

Pewna mucha

niedawno odkryta

zwana mianem pana

tego od koryta.

Ma takie zalety-

siłę rozmnażania,

że na każdym kroku

nieletnich omamia.

 

Skąd wzięła partnerów

chyba z czasów ----elu

otumania miliony

otrzeżwia niewielu.

 

Spójrz wkoło,muchę rozlicz

nie bądż tak ospały

nachlała się ,naćpała

okowity ,gorzały.

Weż łapkę na muchy

na progu ulokuj

wal celnie -nie dopuść!

wejście jej zablokuj.

 

Głupia mucha,szalona

aż w Indiach odkryta

obietnicami wabi

młode do koryta.

 

Stara jestem być może

łapki dwie znalazłam

mocno ,na oślep walę

byle tylko nie wlazła.

Mucho!głupia mucho!

toć pomnij o wiekach

bądż taktowna,,nie drażnij

omijaj z daleka.

 

 

Nie wszyscy cię dopuszczą

do swojego progu

są tacy co ufają

historii i Bogu.

Szczerą mam nadzieję

to forum mi drogie,

że tu na tych stronach

nie ma jej

słów mądrych...Bogowie?

 

 

 

planna
planna
Wiersz · 18 stycznia 2014
anonim
  • planna
    Proszę o komentarz do tej oceny.Czyżby jedna z much oceniała??????

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    "planna 5 min. temu
    Proszę o komentarz do tej oceny.Czyżby jedna z much oceniała??????"

    Wywrota to nie "koncert życzeń" i nie ma takiego gniota, który zasługiwałby na jakikolwiek komentarz - a twoje, prymitywne i infantylne teksty w szczególności

    · Zgłoś · 10 lat
  • planna
    Do komentatora.......sjp.pl/infantylność
    sjp.pwn.pl/hasło.php?id=20030

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    "planna wczoraj, 18:11
    Do komentatora.......sjp.pl/infantylność
    sjp.pwn.pl/hasło.php?id=20030"

    cóż - takiej formy "komunikacji" na poziomie kwalitatywnym nie jestem w stanie
    zinterpretować, a skoro prawdopodobnie medycyna w tym przypadku rozkłada
    ręce, to cóż ja..?

    · Zgłoś · 10 lat
  • planna
    Dzięki za te ocenki.Szanuję wszystkie nawet tę od lewej.

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    wiersz czuć mimo wszystko Krakowem!!

    · Zgłoś · 10 lat
Usunięto 1 komentarz