Literatura

Omdlałe dźwięki (wiersz)

Rudolf Teodor Czajor



w oczach twoich jest wszystko
jak w borowiku zapach lasu
lekko pożółkła od słońca
jak na starej fotografii
jesteś nieopisanym pięknym
ale i w bieli poświaty księżyca
co pomiędzy drzewami kładzie się na trawie
jesteś jesteś jesteś

jest brak dźwięków
a jednak zaproszenie wysłano


i tak do słońca
które rumieńcami dzieli
wtedy się śmiejesz
jak tyle co zakwitły kwiat
w którym nieopisane piękno


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 18 stycznia 2014, 16:52
"w twoich [oczach] jest wszystko
jak w borowiku zapach lasu
lekko pożółkła od słońca
jak na starej fotografii
jesteś nieopisanym piękn[e]m
ale i w bieli poświaty księżyca
co pomiędzy drzewami kładzie się na trawie
jesteś jesteś jesteś

jest brak dźwięków
a jednak zaproszenie wysłano"


tyle................................reszta do bani
calvados
calvados 20 stycznia 2014, 15:43
zwiewne, podoba mi się
przysłano: 18 stycznia 2014 (historia)

Inne teksty autora

W iluzji jest znikanie
Rudolf Teodor Czajor
Pozostaw tylko...
Rudolf Teodor Czajor
Czy pani
Rudolf Teodor Czajor
W tobie diamenty nieba
Rudolf Teodor Czajor
Deszcz
Rudolf Teodor Czajor
Co milczy
Rudolf Teodor Czajor
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca