weź głęboki wdech aby wystarczył
do następnego jutra gdy wszystkie pustynie
przesypią się przez klepsydrę
jeszcze będziemy zasypiać rozmawiając
o cieplejszych krajach marzyć o plażach
usypanych z naszych pragnień
lecz póki co
jak zostać samemu o oczach w wielokropki
świeżo naklejonym znaczkiem na pocałunek
niedopieszczonym słowem i tymi ustami
sama dobrze wiesz jak są wtedy stęsknione
"weź głęboki wdech aby wystarczył do następnego jutra
gdy wszystkie pustynie przesypią się przez klepsydrę
jeszcze będziemy zasypiać
rozmawiając o cieplejszych krajach
marzyć o plażach usypanych z naszych pragnień
lecz póki co
jak zostać samemu gdy w oczach wielokropki
świeżo naklejonym znaczkiem na pocałunek
niedopieszczonym słowem i ustami
sama dobrze wiesz jak
są wtedy stęsknione"