nie zaznał skruchy
nie zazna...?
miliony odpowiedzi
najlepszy dalekowzroczny
nie odczyta z prawdą
odczłowieczona świadomość
bies niezakamuflowany
bo prawdziwa tylko inteligencja
którą ciągle dopasał
w swojej drewutni
próżne jest to
co niosą to nowsze przekazy
próżne, nijakie
sparafrazowane
w końcu może niczyje
jeszcze raz chcę uwiecznić modlitwą
prześladowanych
co w odmętach traumy miłości szukali
i tych co już jej nie odnajdą...[*]
osądźmy zaś sprawiedliwie
dysonanse krzywdzicieli...
Zarzuciłam swego czasu pisanie uzasadnień, ponieważ autor tego, czy tamtego, zazwyczaj odpisuje: tak miało być! I już! Miejsca na dyskusję zatem brak. Co do Twojego utworu, wygląda to z grubsza tak, jakbyś do pojemnego worka wrzucił karteczki z różnymi frazami, po czym wyciągał je w przypadkowej kolejności. Pozdrawiam.
jestem kobietą, a do miana poety absolutnie nie urastam, nazwa calvados myląca