Literatura

...bo gwiazdy przecież zawsze migocą (wiersz)

Halina Bilenki

a gdybyś tak mnie dziś odwiedzil

cichym powiewem namiętności

 

ot tak po prostu

 

bez patosu

 

bez żadnych wyznań słów różanych

dał upust utęsknieniu swemu

 

toby się może zaiskrzyło

od gwiazd spełnionych...(?)


słaby 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
cloudia
cloudia 22 stycznia 2014, 22:09
a gdybyś tak mnie dziś odwiedził
ot tak po prostu bez patosu

bez żadnych zaklęć słów różanych
dał upust swemu utęsknieniu

tyle tego będzie :-)
Jollla
Jollla 22 stycznia 2014, 23:36
bez patosu to bez patosu, więc po co ten patos? Po okrojeniu przez Cloudię jest git.
calvados
calvados 23 stycznia 2014, 10:59
odważne wyznanie, tęsknota, nie dostrzegam wyniosłości, pozdrawiam ciepło
przysłano: 22 stycznia 2014 (historia)

Inne teksty autora

"POWRÓT TATY"
Halina Bilenki
EURopa
Halina Bilenki
P JAK SŁOWA ESTETA
Halina Bilenki
KRYSZTAŁOWE WYMIARY
Halina Bilenki
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca