Artystycznie

Jollla

są chwile zawieszone przed zwisającymi rękami

nie decyduje się z nich korzystać

niezmywalne dzieła tworzy w oczach

lub odtwarza obrazy i ożywia płytka po płytce

 

a potem drepcze po nich

jak paw po czerwonych dywanach

zaparza kawę kroi chleb

 

oto artysta napełniony karmą

zdarza się że nasycony

po kolacji myśli o miłości

 

z rękami zaplecionymi z tyłu

wypowiada tylko słowo - dupa

odrywa wzrok od podłogi

podnosi powieki i staje mu się cud

 

każdy maluje jak potrafi

ja ciągle jeszcze fizycznie

potrzebuję wielu słów

Jollla
Jollla
Wiersz · 23 stycznia 2014
anonim
  • calvados
    I zakończenie samo w sobie najlepsze...

    · Zgłoś · 10 lat
  • Jollla
    Autoironia, calvados, wiedziałam że tu się spodoba ;)

    · Zgłoś · 10 lat
  • Mithril
    "artysta - korzysta" :-/
    ...dużo czynności wykonuje podlir, za dużo
    ja podbudowałbym przerzutnią (tu-tam) - z tytułu powyższych czynności brakuje jakiegoś postawienia w zwięzłości obrazu, bo tak to są rozwieszone - kadry?

    ..........................................no nie wchodzi

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    Nie pamiętam tytułu wiersza, w którym opisane były czynności malarza, bo ten utwór z nim kojarzę. Autoironia stanowi o inteligencji, a tego Ci nie odmawiam, pewnie po przeróbce będzie brzmiał jeszcze lepiej, póki co bez oceny

    · Zgłoś · 10 lat
  • Jollla
    Śmiało możesz wlepić ocenę, przeróbek już nie będzie - po komentarzu Mitha poprawiłam co nieco, spojrzałam jeszcze raz i powiedziałam - to jest dobre.

    · Zgłoś · 10 lat
  • calvados
    a to ok., zatem bdb.

    · Zgłoś · 10 lat
  • ...
    Zgadzam się nie wchodzi a wręcz muli fatalito

    · Zgłoś · 10 lat
  • Jarosław Baprawski

    · Zgłoś · 10 lat