Projekcja

Druid777sg

W poszukiwaniu piękna tego świata
odsunąłem kotarę by wpuścić trochę światła
bo przecież absolutna ciemność
czeluść nieogarnięta przez zmysły
nie może być początkiem ani końcem
wierzę że nie jest sensem
istotą rzeczy
przerażającą prawdą o samotności

 

Druid777sg
Druid777sg
Wiersz · 23 stycznia 2014
anonim
  • Mithril
    ...duby smalone

    · Zgłoś · 10 lat
  • Jollla
    no masakra czyli wszystko co najgorsze w wierszoklectwie

    · Zgłoś · 10 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    rozumiem przesłanie, na temat formy jeszcze się nie wypowiadam

    · Zgłoś · 10 lat
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    Czy tak nie byłoby odrobinę lepiej? :

    W poszukiwaniu piękna
    odsunąłem kotarę by wpuścić trochę światła
    przecież absolutna ciemność
    nie może być początkiem
    ani końcem

    To aby Ci uzmysłowić kierunek poprawek w Twoich tekstach. Praktycznie każdy wymaga wzięcia go pod lupę pod tym kątem.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Jan Stanisław KICZOR
    Przegadane.
    "szanta" jakiś kierunek wskazała.
    Trzeba myśl otrzepywać z nadmiaru opisujących ją słów. Zostawiać samo jądro rzeczy.

    · Zgłoś · 10 lat