niec-lubne granice

Rudolf Teodor Czajor

kra­węż­nik jest gra­ni­cą zła
trzy­ma­na pod rękę la­tar­ni
przy­mu­szo­na
jak w oknie wy­sta­wo­wym

ma­lo­wan­ka

żółte światło
re­tu­szu­je smu­tek
stra­co­nych lat
Oceń ten tekst
Rudolf Teodor Czajor
Rudolf Teodor Czajor
Wiersz · 24 stycznia 2014
anonim