jak wiatr
przeleci czas
powiesz wierszyk na akademii
a już trzeba otwierać piórnik
wspomnień
były pierwsze miłości
bolesne bo nieznane
ktoś powie szkolne
nieważne
a ja ciągle pamiętam kałamarz
brudne dłonie
kleksy
gumkę myszkę bez ogonka
bo tak szkoda było ścierać głowę
najpiękniej wygląda wyklejanka
pod wieczkiem zdjęcie
Beata Tyszkiewicz
i podpis
patrzę na Ciebie godzinami
Piórnik
Rudolf Teodor Czajor
Rudolf Teodor Czajor
Wiersz
·
24 stycznia 2014